Conform declaratiilor facute de specialistii romani in biologie, in cadrul unei emisiuni Actualitati-TVR recent difuzate, in ultimii 13 ani au disparut din apele dulci ale tarii noastre nu mai putin de 26 de specii de pesti (ceea ce indica un ritm mediu de disparitie de doua specii pe an).
Cauzele probabile care au generat acest dezastru au fost identificate ca fiind braconajul, poluarea si exploatarea intensiva a unor zone, in conditiile in care nu s-a investit suficient in repopularea zonelor exploatate.
Printre speciile care se afla in pragul disparitiei se numara caracuda, linul, sturionul si morunul. Probabil ca lista nu se va opri aici.
Desi exista persoane si institutii care vor sa se implice in salvarea acestor specii, autoritatile nu au raspuns pe masura la demersurile facute pana acum, specialistii afirmand ca sumele alocate acestui scop nu sunt suficiente nici pentru achizitionarea unor acvarii destinate reproducerii in captivitate a speciilor amenintate de disparitie.
Oare ce-i de facut pentru salvarea acestor specii ?!
(Stire preluata din emisiunea Actualitati - TVR si prelucrata de redactia Pescuitul.ro) Oare ce-i de facut pentru salvarea acestor specii ?!
© Pescuitul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu