marți, 10 mai 2011

Dynamite Baits - Momelile POP-UPS

Dynamite Baits - Momelile POP-UPS


In ultimele doua decenii am asistat la o adevarata revolutie in fabricarea echipamentelor de pescuit (lansete, mulinete, fire etc.) gratie aparitiei noilor tehnologii de prelucrare a materialelor compozite, imprumutate adesea din domeniul industriei aero-spatiale si nu numai. Spre deosebire de acest domeniu, sectorul momelilor a fost mult mai conservator, asta pana acum cativa ani cand au aparut primele momeli cu grad de atractivitate mai ridicat decat al celor traditionale. Oprindu-ne la pescuitul crapului si al momelilor dedicate acestui gen de pescuit, buletele a captat cel mai mult atentia pescarilor de competitie dar si a producatorilor de marca. Dintre realizarile de top in acest domeniu se remarca produsele oferite de firma Dynamite Baits care a lansat in acest an mai multe produse revolutionare din seria Pop-Ups -urilor (flotantelor), produse cu cel mai bun randament la pescuitul crapului.




Printre produsele de mare succes se numara cele din seria "Food Bait POP-UPS", buletele flotante bazate pe o mixtura originala combinata cu uleiuri naturale. Producatorul a realizat aceste produse optimizand compozitia acestora in doua directii: asigurarea compozitiei care asigura componentele nutritive necesare crapului, ceea ce asigura un grad ridicat de atractivitate, respectiv asigurarea unei densitati optime, usor sub cea a apei, gratie careia buletele pluteste intre ape, putin deasupra fundului albiei.
Pe langa ingredientele si atractantii cuprinsi in buletele gata confectionat, producatorul a prevazut si un atractant complementar cu care umectam usor buletele inainte de utilizare (atractantul complementar este inclus in ambalaj, alaturi de bulete, imbuteliat intr-un flacon). Rolul atractantului complementar este de a oferi buletelui prospetimea si aroma necesare inainte de pescuit. Acest bulete se produce in 3 marimi: 15, 18 si 20 mm, de culoare inchisa. Produsele acestei serii sunt printre cele mai eficiente in pescuitul crapului, cu rezultate bune si in cazul fitofagului (crapul Novac, in special).



Cu toate ca eficacitatea buletelor din seria "Food Bait POP-UPS" este deosebit de ridicata, produsul de top al momentului il regasim in seria "Frank Warwick Boosted Fluro POP_UPS", oferita de Dynamite Baits, care se caracterizeaza printr-o formula revolutionara din punct de vedere al compozitiei, cu o flotabilitate a buletelui optimizata si, in plus, care se fabrica in 6 game de arome (denumirile originale: Green Zing, Pineapple Plus, Milk & Ice Cream, Scopex Blackberry, Squid & Octopus, Wild Stawberry). Produsele sunt disponibile in 6 culori diferite, fluorescente, nelipsind atractantul complementar livrat separat in butelii, impreuna cu buletele. Buletele din aceasta serie sunt disponibile in 3 marimi: 14, 16 si 20 mm.
Aceste bulete sunt deosebit de eficiente la pescuitul crapului, cu rezultate excelente si in cazul fitofagilor (cu precadere a Novacului) datorita flotabilitatii controlate si aromelor eliberate in apa de atractantul complementar. Din rezultatele obtinute in urma testelor oficiale si neoficiale, acest produs se afla in varful ierarhiei produselor din aceasta categorie.
Desi nu este recomandabil, in anumite cazuri flotabilitatea buletelor poate fi modificata prin crearea unor cavitati inchise in masa acestora sau, in cazul opus, prin atasarea unor mici greutati. Alegerea culorilor se va face in functie de transparenta apei in care pescuim si de caracteristicile generale ale mediului si se va face prin experimentari repetate. Complexitatea ridicata a acestui bulete face ca pretul de cost sa fie destul de ridicat.
Informatiile prezentate mai sus ne-au fost puse la dispozitie prin amabilitatea conducerii firmei Zziplex - Bucuresti, singurul distribuitor al acestor produse in acest moment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu